Kissamme

IC Crossroads All About Love (s. 28.12.2016) eli Mona syntyi Mimin toiseen pentueeseen. Isä SW PR CH Feirefiz Love Bites JW BUR d ja emo CH Aberwyn Maja Gräddnos, BUR g. Mona syntyi ensimmäiseen Crossroads -kasvattajanimelle syntyneeseen pentueeseemme. Mona on ystävällinen, hyväluonteinen ja kauniskäytöksinen. Mona rakastaa ottaa päiväunia talvisin saunassa ja kesäisin lasitetulla parvekkeella kiipeilytornissa auringon lämmittäessä mukavasti. Aamuisin Monan löytää mieluiten oman ihmisen peiton alta torkkumasta. Mona on käynyt näyttelyissä muutamia kotimaassa ja kerran Latviassa 2019, josta sai IC-tittelin. Hauskimmat reissut olivat vuonna 2017 Hämeenlinnan ja Ylöjärven näyttelyissä, koska Emma-sisko Crossroads True Love, ja Jakke-veli Crossroads Love Actually, olivat mukana. Vuonna 2017 Mona saavutti Burmakissan ystävät Ry:n nuorten luokassa sijan 4. Monan ensimmäinen pentue syntyi toukokuussa 2018; 3 punaista urosta ja yksi suklaakilpikonna naaras ja toinen pentue tammikuussa 2020;  lila uros ja creme naaras. Mona steriloitiin maaliskuussa 2020 ja elelee kissalassamme edelleen. Monalla on todettu atooppinen ekseema, ja vaivan vuoksi hänen turkkinsa ei ole enää kaikilta kohdin virheetön. Siispä emme nykyisin enää käy näyttelyissä hänen kanssaan. Onneksi säännöllinen lääkitys pitää kutinan poissa ja ihon rauhallisena.


Kiti (s. 25.5.2021) eli NINELLIS Listen to Your Heart muutti kissalaamme sijoitukseen 2021 syksyllä. Hän sai sijoituspentueen heinäkuussa 2022. Pentueeseen syntyi kaksi ruskeaa urospentua ja yksi ruskea naaraspentu. Pennut rekisteröitiin TICAan. Pentueen jälkeen Kiti siirtyi kissalamme omistukseen ja jatkaa jalostusuraansa Crossroads -emona. Kitin emolinjassa on bombay-rotuisia kissoja eli hän on outcross-taustainen. Bombay-rotu luotiin 1950-60 -lukujen taitteessa USAssa ruskean burman ja mustan amerikanlyhytkarvan hybridiroduksi. TICAssa ja WCF:ssä ruskean bombayn saa rekisteröidä suoraan ruskeaksi burmaksi. Tämä ei ole mahdollista Kissaliitossa. Kiti on käynyt näyttelyssä kertaalleen keväällä 2022 saavuttaen EX1-arvostelun. Kiti on luonteeltaan rakastettava, läheisyydenkaipuinen ja älykäs. Tätä kirjoittaessa hän nukkuu sikeästi sylissä, kolmatta tuntia. Kiti valloitti ensi hetkestä sydämemme avoimuudellaan ja välittömyydellään.


Kosti (s. 11.1.2020) eli Crossroads Dream On on ainoa uroskissamme tällä hetkellä. Isä CH Aavan Muscat, BUR e ja emo IC Crossroads All About Love, BUR j. Kosti on luonteeltaan burmakollille tyypillisen ystävällinen ja rakastettava. Hän on tavallaan laumanjohtaja talossa mutta tekee sen taiten pehmeällä tavalla ketään komentamatta. Kosti on leikkaamaton ja saanut kaksi pentuetta vuonna 2021 minkä jälkeen hänelle asetettiin implantti. Implantti on nyt 1v8kk kohdalla jo toimimaton ja kolli hänessä on palannut. Kostille on sunnitteilla kaksi pentuetta vuodelle 2023, minkä jälkeen hän on antanut osansa jalostukselle ja pääsee viettämään kastraatin leppoisampaa elämää. Kosti asuu tällä hetkellä sijoitettuna kissalan mummolassa Lahdessa, koska Kitin rekisteröinti Kissaliittoon on vielä kesken. Kosti kävi kerran pandemian aikana näyttelyssä saaden EX1-arvostelun, kunnes pandemian tuomat työkiireet terveydenhuollossa estivät kissalan emäntää osallistumasta näyttelyihin. Kosti ei ehtinyt touhuun tottua joten harkitsemme lähdemmekö enää häntä näyttelyihin viemään. Kolli on lihaksikas ja raamikas, vahva puskemaan ja löhöää varmaan tälläkin hetkellä kissalan papan vieressä nojatuolissa kehräten lujasti ja hartaasti.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: