Naaraat

 

DSC_3207a kopio

CH Aberwyn Maja Gräddnos (s. 24.11.2014) eli Mimi on ensimmäinen burmakissamme. Mimi on luonteikas laumanvanhin, joka nauttii ulkoilla valjaissa ulkona kesäaikaan. Mimi on saanut kaksi pentuetta, ensimmäiset 3 pentua syntyivät tammikuussa 2016 sijoituspentueena Aberwyn – kasvattajalle. Toinen eli Mimin viimeinen pentue ja samalla ensimmäinen omalle kasvattajanimellemme syntynyt Crossroads  -pentue syntyivät vuoden 2016 viimeisellä viikolla. Pentueen iki-ihana isä on punainen Pepe -kolli (SW PR CH Feirefiz Love Bites JW). Onneksemme Pepen hyvä luonne on periytynyt myös hänen jälkeläisilleen. Pentueeseen syntyi 6 eloisaa pentua, 3 urospentua ja 3 naaraspentua. Mimi hoiti heitä antaumuksella ja suurella rakkaudella. Nykyisin Mimi elää rauhallista kastraatin elämää meillä kotona tyttäriensä Tiukun ja Monan kanssa. Mimi avustaa burmamaiseen tapaansa ahkerasti kaikenlaisissa kotitöissä kuten pyykkien ripustuksessa, siivouksessa ja ruuanlaitossa. Aivan kuin hän valvoisi tuleeko emännältä työt tehtyä kuten pitää. Mimi on juttelevainen ja leikkisä ja tykkää painia nuorimman jälkeläisensä Monan kanssa, vaikkakin tuntuu nolostuvan vähän jos hänet tästä leikistä yllättää. Pohtii varmaan, onko arvolleen sopivaa 🙂


 

DSC_0918CH Aberwyn Whitney Whiteout (s. 26.1.2016) eli Tiuku syntyi Mimin ensimmäiseen pentueeseen. Kyseinen pentue oli sijoituspentue Aberwyn -kasvattajalle ja ensim-mäinen meillä kotona syntynyt pentue. Pentuna Tiuku oli kovinkin juttelevainen, sit-temmin naukuminen on vähentynyt. Edelleen hän naukaisee aina syliin nostaessa, tapa jäi olemaan. Tiuku nauttii valjaissa ulkoilusta omalla pihalla.  Kissatyttö nukkuu mieluiten yönsä nuorimman lapsemme vieressä, kenties koska emonsa päätti synnyttää heidän siellä. Tiuku valmistui Champion -titteliin elokuussa 2018 Vantaalla. Tiukun mielestä kotona olisi mukavampaa, joten haluamme edetä hänen toiveidensa mukaisesti ja käydä hänen kanssaan enää satunnaisesti näyttelyissä. Tiukulle mieluisinta päivätekemistä on loikoilla lämpimän hetivalmiin kiukaan kannen päällä oman kotisaunan lämmössä. Tiukun mielestä silloin maailmassa on kaikki kohdallaan <3. Tiukun ensimmäinen pentue syntyi 15.1.2018 suklaanvärisen kollin Ninelli’s Arishok kanssa.


 

Majakero6(kopio)

Crossroads All About Love (s. 28.12.2016) eli Mona syntyi Mimin toiseen pentueeseen. Kyseessä oli ensimmäinen Crossroads -kasvattajanimelle syntynyt pentue. Mona on jokaisen ystävä, hyväluonteinen, kauniskäytöksinen, ja hieman arka nuori neito. Mona rakastaa ottaa päiväunia kesällä lasitetulla parvekkeella Katzen-Dekon tornissa auringon lämmittäessä viiksikarvoja mukavasti. Aamuisin Monan löytää mieluiten oman ihmisen peiton alta torkkumasta. Mona on käynyt näyttelyissä muutamia kertoja kotimaassa. Hauskin reissu oli ehdottomasti heinäkuussa 2017 Hämeenlinnan näyttelyssä, koska Emma-sisko Crossroads True Love, BUR d, oli mukana. Vuonna 2017 Mona saavutti Burmakissan ystävät Ry:n nuorten luokassa sijan 4. Monalle on suunnitteilla pentue vuoteen 2019. Sulhanen on vielä pohdinnan alla.

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: